10 Mayıs 2016 Salı

Google Seo Uzmani

Bu içeriğimizde seo uzmanı nedir?, seo uzmanı ne iş yapar?, seo uzmanı hangi kriterlere sahip olmalıdır? sorularına cevaplar vereceğim.

Google Seo Uzmanı Nedir?

Seo uzmanı sayfanızı hedef kelimelerde google ve diğer arama motorlarında üst sayfalara taşıyacak olan kişilere seo uzmanı diyebiliriz.

Google Seo Uzmanı Ne  İş Yapar?

Google seo uzmanı;

  • Site adresinizi dmoz.org (dünya çapında site konusunda oterite kabul edilen) sitesine kayıt başvurusu yapar. Kaydın onaylanması için elinden geleni yapar.
  • Tanıtım yazıları oluşturarak bunları kaliteli sitelerde (haber, blog, forum vs.) paylaşmak
  • Sitenizin kategorisine ve hedef kelimelerine uygun bir kaç site kurarak bu sitelerden ana siteye referans sağlamak
  • Backlink inşaasını tasarladıktan sonra yüksek hitli sitelerden backlink almak ve backlinklerin kalıcı olmasını sağlamak
  • Site adresinizi sektörüne göre rehber ve toplist sitelerine göndermek

Seo Danışmanı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Seo danışmanı web tasarım konusunda tecrübeli olmalıdır. Ayrıca web yazılım konusuna hakim olmalıdır. Seo, web tasarım ve web yazılım ile ilintili bir çalışmadır.

Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için bu hizmeti mutlaka güvendiğiniz kişi veya firmalardan alın. Referansları mutlaka inceleyin. Google adwords reklamlarını size arama motoru optimizasyonu gibi lanse etmemesine dikkat edin.

En önemli not olarak şunu paylaşmam ve bunu anlamanız büyük önem taşıyor.

1. sıra garantisi diye birşey olamaz bu garantiyi verenlerin çoğu Google adwords reklamlarıyla yapmaktadır. Bir gün belki çıkarsınız ama ertesi gün sizden daha fazla harcayan birisi mutlaka sizi geçecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder